Nederlander Jeremie Frimpong scoort bij dikke zege Celtic

2 augustus 2020

REUTERS
Jeremie Frimpong

Celtic is de Schotse competitie begonnen met een 5-1 zege op Hamilton Academical. De ploeg van Neil Lennon gaat daarmee meteen aan kop, nadat rivaal Rangers het seizoen zaterdag al begon met een 1-0 zege bij Aberdeen.


Odsonne Edouard was met een hattrick de grote man voor Celtic. De 22-jarige spits uit Frans-Guyana scoorde vorig seizoen al 28 keer in 45 duels.

Frimpong
De 2de goal van de wedstrijd werd gemaakt door Jeremie Frimpong, die op 10 december 1999 werd geboren in Amsterdam. Samen met zijn Ghanese ouders verhuisde Frimpong echter al op 7-jarige leeftijd naar Engeland, waar hij op zijn 10de aan de slag kon in de jeugdopleiding van Manchester City.

Hoewel Frimpong dus maar kort in Nederland woonde, is hij wel jeugdinternational van Oranje. Hij speelde in 2018 3 duels voor Nederland onder 19 en vorig jaar 2 wedstrijden voor Nederland onder 20 jaar.

Rechtsback
Vorig jaar tekende Frimpong een 4-jarig contract bij Celtic, waar de aanvallend ingestelde rechtsback vorig seizoen al 2 keer scoorde in 18 wedstrijden. Patryk Klimala maakte in blessuretijd nog de 5de goal op een leeg Celtic Park in Glasgow.