Deze Nederlanders komen (buiten Valencia – Ajax) nog meer in actie tijdens CL-avondje

2 oktober 2019

BSR

Veel Nederlanders in actie woensdagavond tijdens de Champions League. Bij Valencia - Ajax staan met Jasper Cillessen, Joël Veltman, Daley Blind, Donny van de Beek en Quincy Promes al 5 Nederlanders aan de aftrap, maar ook andere duels zijn Oranje gekleurd.


Een overzicht van alle Nederlanders die om 21.00 uur aan de aftrap staan in het miljoenenbal.

Liverpool - Red Bull Salzburg
De titelhouder in de Champions League, Liverpool, begon de 1e wedstrijd van deze campagne nog zónder Georginio Wijnaldum in de basis, maar dat pakte tegen Napoli verkeerd uit met een nederlaag. Naast de onbetwiste aanvoerder Virgil van Dijk staat ook Wijnaldum vanavond in de basis tijdens de 2e speelronde, als Liverpool het thuis opneemt tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

FC Barcelona - Internazionale
Een mooie kraker in Camp Nou tussen FC Barcelona en Inter. Bij beide teams 1 Nederlander aan de aftrap: Frenkie de Jong mag opnieuw beginnen op het middenveld van Barça, terwijl Stefan de Vrij achterin de boel dicht moet houden bij de bezoekers uit Milaan. De Vrij is in vorm en staat met Inter voorlopig aan kop in de Italiaanse Serie A.

RB Leipzig - Olympique Lyon
Bij de thuisploeg geen Nederlandse inbreng, maar bij de bezoekers zien we wél een Nederlander. Memphis Depay schittert vaak in het shirt van Oranje, maar bij Lyon is zijn aandeel over het algemeen wat minder groot. Kan hij in Duitsland zijn Lyon langs RB Leipzig helpen?