'Nederlands getint' Curaçao verliest oefenwedstrijd van Canada

Curaçao in actie tegen Westlandia/ANP

Brian Vesseur • 08:17, 14-06-2017 / Laatste Update: 18:27, 05-01-2024

Curaçao heeft woensdagochtend (Nederlandse tijd) een oefenwedstrijd in en tegen Canada verloren. In Montreal werd het 2-1, Rangelo Janga scoorde het enige doelpunt namens Curaçao.

De opstelling van Remko Bicentini kende veel voetballers die in de Eredivisie spelen of hebben gespeeld. Zo begon Eloy Room op doel, stond Cuco Martina rechtsback en ook Darryl Lachman, Leandro Bacuna, Jarchinio Antonia en Elson Hooi begonnen in het veld.

Van Kessel en Agustien

Vlak voor rust was het de eerdergenoemde Janga die Curaçao op voorsprong schoot. De ploeg dacht met een voorsprong te gaan rusten, maar Manjrekar James zorgde vlak voor rust nog voor de 1-1. Na rust kwamen ook nog spelers als Gino van Kessel en Kemy Agustien in het veld. Anthony Jackson-Hamel van de Canadezen maakte in de 87e minuut de 2-1.