Nederlands getint KV Mechelen verrast KAA Gent en pakt Croky Cup

BELGA

Bart van der Wijst • 18:29, 01-05-2019 / Laatste Update: 10:18, 12-12-2023

KV Mechelen heeft in België de Croky Cup gewonnen. In de finale werd Pro League-club KAA Gent verslagen in het Koning Boudewijnstadion: 2-1. Bij Mechelen speelden Michael Verrips, Lucas Bijker en Arjan Swinkels een hele wedstrijd.

Mechelen kwam nog wel op achterstand door een doelpunt van Jean-Luc Dompé. Maar enkele minuten later tekende Nikola Storm voor de gelijkmaker.

Kansenregen

Na rust ontbrandde de finale. Beide ploegen kregen voldoende kansen om te scoren. Enkel Germán Mera had zijn vizier na de adempauze op scherp staan. Hij kroonde zich na een uur tot matchwinnaar namens Mechelen.

In het slot van de wedstrijd regende het kansen voor beide ploegen. Maar de Verrips van Mechelen voorkwam meermaals een tegentreffer.