Newcastle United houdt het lang vol, maar buigt in de slotfase alsnog tegen Tottenham Hotspur (video)

admin • 16:21, 02-02-2019 / Laatste Update: 13:15, 12-12-2023

Ballen van de lijn gehaald, voeten op het juiste moment voor de schoten en wat allemaal nog meer: Newcastle United hield tot de 83e minuut stand in Londen tegen Tottenham Hotspur, maar het mocht niet baten. Doelman Martin Dúbravka liet een schot van Son uit zijn handen glippen.

En zo mocht de ploeg van Mauricio Pochettino de teruggekeerde Zuid-Koreaan weer op z'n blote knietjes bedanken. Heung-min Son, die recentelijk terugkeerde na een teleurstellende Azië Cup, was namelijk ook al belangrijk in de vorige wedstrijd, tegen Watford, die ternauwernood werd gewonnen door de Spurs.

Son moet het doen

Toch waren het voornamelijk de Spurs die in de thuiswedstrijd tegen Newcastle heersten. Veel aanvallen, maar telkens zat er weer iets van Newcastle tussen om een doelpunt tegen te houden. Tot dus de 83e minuut, toen Son maar weer een verwoestend uithaalde. Hoewel de bal recht op doelman Dúbravka af ging, wist 'ie hem niet te pakken. Hij glipte tussen zijn handschoenen door waardoor de Spurs maar weer een minimale overwinning boeken: 1-0.