Neymar drie duels geschorst voor beledigen scheidsrechter op Instagram

BSR Agency

Trevor Wagener • 20:25, 26-04-2019 / Laatste Update: 22:59, 07-01-2024

De Braziliaanse stervoetballer Neymar moet de eerste 3 poulewedstrijden in de Champions League volgend seizoen vanaf de tribune bekijken. De UEFA heeft de Braziliaanse aanvaller geschorst voor zijn uitlatingen op Instagram na de 1-3 nederlaag van zijn Paris Saint-Germain tegen Manchester United op 6 maart.

Neymar werd in maart al aangeklaagd door de UEFA vanwege zijn uitlatingen op Instagram na de pijnlijke en verrassende uitschakeling van zijn club Paris Saint-Germain in de Champions League. Neymar zat toen zelf geblesseerd op de tribune.

Kalm aan

Hij noemde de beslissing van de VAR om Manchester United in blessuretijd een strafschop toe te kennen wegens hands een 'schande' en 'onbestaanbaar'. Het ging dan ook om een vitale beslissing, diep in blessuretijd. Dankzij de benutte penalty van Marcus Rashford ging Manchester United door naar de kwartfinales van de Champions League.

Neymar liet kort na de wedstrijd zijn emoties de vrije loop via Instagram. "4 gasten die geen enkel verstand hebben van voetbal zitten voor een televisie een beslissing te nemen op basis van een herhaling in slow motion,' plaatste hij destijds boos op Instagram.