Neymar schiet Brazilië naar zege tegen Colombia

admin • 09:58, 07-09-2016 / Laatste Update: 22:30, 12-12-2023

Brazilië, dat nog nooit ontbrak op een WK, dreigde met een verliespartij tegen Colombia in de gevarenzone te komen in de kwalificatiepoule van Zuid-Amerika. Een kwartier voor tijd zorgde sterspeler Neymar er met een schot in de verre hoek echter voor dat de drie punten in Brazilië bleven: 2-1.

Internazionale-verdediger Miranda had Brazilië al binnen twee minuten op voorsprong gezet. Door een eigen doelpunt van Marquinhos kwam Colombia nog voor rust op gelijke hoogte. Een kwartier voor redde Neymar, die vrijdag tegen Ecuador ook al scoorde, de drie punten voor de Brazilianen.

Argentinië speelt gelijk

Argentinië, spelend zonder de geblesseerde Lionel Messi, bleef in de uitwedstrijd bij Venezuela steken op een 2-2 gelijkspel. Venezuela pakte daarmee pas het tweede punt na acht duels. Chili, de winnaar van de laatste twee Copa América's, speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Bolivia.

Uruguay won overtuigend van Paraguay. Het werd in de Uruguyaanse hoofdstad Montevideo 4-0. Edinson Cavani, Cristian Rodriguez, Luis Suarez en nogmaals Edinson Cavani maakten de doelpunten.

Tapia scoort voor Peru

Peru won met 2-1 van Ecuador. Feyenoord-middenvelder Renato Tapia maakte twaalf minuten voor tijd de winnende treffer voor Peru.