Nice laat punten liggen in titelstrijd, Marseille dankt Thauvin voor simpele zege

Brian Vesseur • 23:48, 10-03-2017 / Laatste Update: 14:08, 07-01-2024

Een domper voor Nice, dat in eigen huis 2-2 heeft gespeeld tegen SM Caen. De kampioenkandidaat geeft nu de mogelijkheid aan AS Monaco en Paris Saint-Germain om dit weekend uit te lopen. Nice kwam zelfs nog met 0-2 achter, maar maakte in de laatste 20 minuten nog 2 goals.

Die goals kwamen van Mario Balotelli en Anastasios Donis. Voor Caen scoorde Ivan Santini en Yann Karamoh.

Stand

Door het gelijkspel heeft Nice nu 63 punten na 29 wedstrijden. Monaco leidt in de Franse competitie met 65 uit 28, PSG staat nu 3e met 62 uit 28. Nummer 4 Olympique Lyon heeft 16 punten minder en ook 2 wedstrijden minder.

Marseille - Angers: 3-0

Mede dankzij 2 goals van Florian Thauvin heeft Olympique Marseille vrijdagavond met 3-0 gewonnen van Angers. De basis voor de simpele zege werd al binnen 20 minuten gelegd. Na de eerste van Thauvin maakte Remy Cabella halverwege de eerste helft de 2-0. Een kwartier voor tijd maakte Thauvin zijn 2e.

Marseille blijft door de zege 'best of the rest'. L'OM staat 5e achter Monaco, Nice, PSG en Lyon. Angers staat 10e.