Nice! Peter Bosz pakt 4e zege op rij met Bayer Leverkusen

BSR Agency

Sjors Tanis • 20:55, 17-02-2019 / Laatste Update: 13:35, 12-12-2023

Bayer Leverkusen is onder Peter Bosz weer helemaal terug in de race voor Europees voetbal. De Werkself won vanavond met 2-0 van Fortuna Düsseldorf en klom naar de 5e plaats in de Bundesliga.

Als opvolger van de ontslagen Heiko Herrlich begon Bosz een maand geleden met een geflatteerde 0-1 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. Maar de Apeldoorner boekte na die valse start snel succes met zijn nieuwe ploeg, die vervolgens won VfL Wolfsburg, Bayern München en Mainz.

Oudste Fortuna-doelman óóit in Bundesliga

Tegen Fortuna Düsseldorf boekte Bosz zijn 4e competitiezege op rij. Daar kon ook de ervaren doelman van de bezoekers niets aan veranderen. Voormalig ADO-keeper Jaroslav Drobny, stand in van de zieke Michael Rensing, werd met een leeftijd van 39 jaar en 122 dagen de oudste Fortuna-speler ooit in de Bundesliga. Een heldenrol was echter niet weggelegd voor de Tsjech die in het seizoen 2005-2006 onder contract stond in Den Haag.

Keepersfoutje

Drobny ging haverwege de 2e helft in de fout toen hij na een niet al te lastig schot van Mitchell Weiser de bal voor de voeten van Leon Bailey bokste. De Jamaicaanse aanvaller van de thuisclub wist wel raad met de buitenkans en schoot de 2-0 binnen. Daarmee had Leverkusen, dat vrijwel het hele duel domineerde, de buit wel zo’n beetje binnen.

Bosz zag Karim Bellarabi al vroeg in de wedstrijd met een spierblessure uitvallen. Ondanks die tegenvaller kwam zijn ploeg even later (18de minuut) op een 1-0 voorsprong via Kai Havertz. Het 19-jarige toptalent dook na een panklare voorzet van Kevin Volland vogelvrij voor Drobny op en rondde beheerst af.

Havertz

Havertz scoorde dit seizoen al 9 keer, waarvan 5 in de laatste 6 duels. De linkspoot is een van de blikvangers in de getalenteerde selectie van Bosz, die zondag eigenlijk niet eens tot het uiterste hoefde te gaan om Fortuna Düsseldorf te verslaan.