Nieuwe nederlaag Huddersfield Town kost manager Jan Siewert zijn baan

17 augustus 2019

BSR Agency

Championship-club Huddersfield Town heeft al na 3 competitieduels afscheid genomen van de Duitse manager Jan Siewert. Het ontslag volgt na de 1-2 thuisnederlaag van vrijdag tegen Fulham.


Huddersfield, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde, is niet lekker uit de startblokken gekomen. De 1e wedstrijd in het Championship ging met dezelfde cijfers verloren tegen het Derby County van Phillip Cocu.

Daarna volgde een remise bij Queens Park Rangers en dinsdag kwam daar de beschamende uitschakeling in de League Cup tegen Lincoln City uit de League One (0-1) nog bij. De druk op manager Jan Siewert was toen al aardig opgelopen.

De thuisnederlaag van vrijdag tegen Fulham - met Terence Kongolo en Juninho Bacuna als basisspelers en Rajiv van La Parra als invaller - bleek voor de clubleiding de druppel. De Duitse manager, die eerder werkzaam was bij Borussia Dortmund, werd 7 maanden geleden aangesteld nadat zijn landgenoot David Wagner opgestapte. In zijn 19 duels als manager bij Huddersfield boekte Siewert slechts 1 overwinning. 

Huddersfield Town on Twitter

htafc has this evening terminated the contract of Head Coach Jan Siewert with immediate effect. https://t.co/GMNFJU1TL0