Nigel Hasselbaink wil debuteren in het nationale elftal van Suriname

12 november 2019

BSR Agency

Voormalig eredivisiespeler Nigel Hasselbaink (28) wil spelen voor de Surinaamse ploeg. De aanvaller die nu voor het Israëlische Hapoel Beer Sheva speelt, moet daarvoor nog een zogenaamd sportpaspoort ontvangen omdat hij als geboren Nederlander over een Nederlands paspoort beschikt.


Daarvoor heeft hij al de nodige documenten ondertekent en zijn er toezeggingen gedaan door de overheid. Mogelijk is Hasselbaink in deze fase de 1ste in Nederland opgegroeide Surinaamse voetballer in een lange rij die kiest voor het Surinaamse nationale voetbalelftal.

Paspoort inleveren
Het is de bondscoach van Suriname, Dean Gorré, er veel aan gelegen om zoveel mogelijk spelers die hun voetbalopleiding in Nederland hebben genoten te enthousiasmeren voor het nationale elftal. Lang was dat niet mogelijk, omdat spelers dan hun Nederlandse paspoort in moeten leveren. Met de komst van het sportpaspoort zou dat probleem verholpen kunnen worden.

Concacaf Nations League
Het is de bedoeling dat Hasselbaink vrijdag 15 november debuteert in de Concacaf Nations League tegen Dominica of 3 dagen later tegen Nicaragua. In de poule met ook St. Vincent en de Grenadines staat Suriname 2de. Alleen als het 1ste wordt promoveert het naar poule A van de Nations League. Het uiteindelijke doel is kwalificatie voor de Gold Cup in 2021 in de Verenigde Staten.