Nigel de Jong wint met Mainz, Haller verslaat Verhaegh (video's)

AFP

admin • 18:34, 20-01-2018 / Laatste Update: 01:34, 08-01-2024

Nigel de Jong heeft zijn 1e overwinning in dienst van Mainz binnen. In de eigen Opel Arena werd Stuttgart met 3-1 verslagen. De Jong begon net als vorige week in de basis en maakte de 90 minuten vol.

De Jong begon zijn nieuwe Bundesliga-avontuur nog met een 3-2 nederlaag bij Hannover 96, maar de 33-jarige Nederlander hoeft niet langer meer te wachten op zijn eerste 3-punter. Mede dankzij de Japanse spits Yoshinori Muto.

De Japanner scoorde in de 1e helft in de 2e minuut van de blessuretijd en herhaalde dat kunstje 10 minuten na rust. Hij boog daarmee de 0-1 achterstand om die bij Stuttgart door Holger Badstuber was verzorgd na 90 minuten spelen. De eindstand werd uiteindelijk verzorgd door Gerrit Holtmann en Daniel Ginczek: 3-2.

⚽ | Sébastien Haller met zijn achtste van het seizoen in de Bundesliga!

"Wat denk je dan?"#wobsge pic.twitter.com/x0M9cJNPcT

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 20 januari 2018

Leverkusen 2e

RB Leipzig verspeelde door een 2-1 nederlaag op bezoek bij Freiburg de 2e plek aan Bayer Leverkusen. Die ploeg won wel, met speels gemak in de uitwedstrijd tegen Hoffenheim: 1-4. Leon Bailey scoorde deze briljante treffer.

🏟 | Bayer Leverkusen is de nieuwe nummer twee in de #Bundesliga, mede dankzij een prachtige hakbal van Leon Bailey. 1-4 zege op TSG Hoffenheim. #tsgb04 pic.twitter.com/MdnpDdBzo3

RB Leipzig en Leverkusen staan nu allebei op 31 punten, 13 punten achter Bayern München, dat morgen in eigen huis in actie komt tegen Werder Bremen. Ook Borussia Mönchengladbach staat na zaterdag op 31 punten. Door een 2-0 zege op Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, kon de ploeg weer 3 punten bijschrijven.