Noord-Ierland koploper in poule van Oranje na zege op Wit-Rusland (video)

BSR Agency

admin • 23:51, 24-03-2019 / Laatste Update: 00:02, 09-01-2024

Noord-Ierland heeft ook de 2e wedstrijd in groep C van de EK-kwalificatie in winst omgezet. De ploeg van bondscoach Michael O’Neill versloeg Wit-Rusland in Belfast met 2-1. Invaller Josh Magennis tikte in de 87ste minuut op aangeven van Paddy McNair de winnende treffer binnen.

De Noord-Ieren hebben na 2 wedstrijden al 6 punten. De ploeg die debuteerde op het EK van 2016 en daar direct de achtste finales haalde, was donderdag met 2-0 te sterk voor Estland. Wit-Rusland moest toen in Rotterdam buigen voor het Nederlands elftal (4-0).

Verdediger Jonny Evans opende na een half uur de score. Hij kon de bal uit een hoekschop ongehinderd inkoppen. Enkele minuten later stond het al weer gelijk. Een schot van Igor Stasevitsj werd onderweg van richting veranderd, waardoor keeper Bailey Peacock-Farrell kansloos was. Dankzij Magennis konden de Noord-Ieren toch hun tweede zege vieren.