Noord-Ierland op koers voor EK-ticket, maar nu wacht tweeluik met Nederland én Duitsland

12 juni 2019

REUTERS

Noord-Ierland had er niet beter voor kunnen staan na 4 wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks. Met 12 punten gaat het fier aan kop in een poule met Duitsland en Nederland. "We lusten ze rauw", zei bondscoach Michael O'Neill over de 2 toplanden.


De Green & White Army wint voor het eerst in het bestaan 4 kwalificatieduels op rij. We moeten er wel bij zeggen dat Noord-Ierland 2 keer Estland en Wit-Rusland versloeg. Straks moeten ze nog 2 keer tegen Nederland én 2 keer tegen Duitsland.
Bondscoach met vertrouwen
Maar Noord-Ierland is niet bang. Na het duel met Estland sprak bondscoach O'Neill de volgende woorden: ,,Na deze 4 prachtige resultaten moeten mijn jongens er écht in geloven dat ze ook punten kunnen pakken tegen Duitsland en Nederland. Dat moet de volgende stap zijn: een nieuwe indicatie van de groei die we doormaken: een grote scalp veroveren. Wat dat betreft krijgen we in het najaar te maken met twee van de grootste scalps die er op dit moment zijn.”

Doel 1: Nederland verslaan
In de jacht op een EK-ticket - de eerste 2 in de stand plaatsen zich voor EURO 2020 - richt O’Neill zijn pijlen vooral op Oranje, dat in maart in Amsterdam al verloor van Duitsland. ,,Het verschil met Nederland is gemaakt",  zei O’Neill gisteravond. ,,Dat was precies de bedoeling toen we in maart begonnen. Hopelijk voelen ze de komende periode extra druk.”