Noorse club promoveert na een van meest krankzinnige comebacks ooit

11 december 2019

De kans is groot dat je weleens een potje uit de Noorse voetbalcompetitie laat schieten. Toch heb je op deze (voornamelijk op de Champions League gerichte) avond een waar spektakelstuk gemist. De club IK Start is namelijk gepromoveerd na een werkelijk krankzinnig duel.


Start, afgelopen seizoen als 3e geëindigd in de Noorse Keuken Kampioen Divisie, moest het in een tweeluik opnemen tegen Lillestrøm, dat 16e was geworden in de Noorse Eredivisie. De eerste wedstrijd was 2-1 geworden voor Start, maar Lillestrøm kon in eigen huis alles nog goed maken.

Dikke voorsprong
En dat lukte heel aardig. Bij rust stond Lillestrøm al met 2-0 voor. Schade uit de heenwedstrijd gerepareerd dus. Maar de koek was nog niet op. De thuisclub nam zelfs een 4-0 voorsprong, met nog een half uurtje te spelen. Gewoon voor de zekerheid...

Maar dan start Start. In een tijdsbestek van 6 minuten ramt Start-spits Martin Ramsland een hattrick tegen de touwen! Zo staat het zomaar 4-3 en is de uitploeg op basis van de uitgescoorde doelpunten gepromoveerd. Ramsland zal waarschijnlijk wel een standbeeld krijgen in Start. Van ijs, vermoedelijk.

Zo degradeert 4-voudig kampioen Lillestrøm na 44 jaar uit de hoogste Noorse klasse.