Niet normaal: Ex-NEC’er El Kabir breekt voet na bizarre dag

26 augustus 2019

De Nederlands-Marokkaanse Moestafa El Kabir (30) beleefde zondag een dag die hij, helaas in negatieve zin, nooit meer zal vergeten. De speler van het Turkse Rizespor was 13 minuten bezig aan de wedstrijd toen hij zijn voet brak. Op zichzelf is dat al genoeg, maar alles wat er voor die wedstrijd gebeurde, maakt het verhaal nóg lulliger.


Het was namelijk een wonder dat El Kabir überhaupt aan de wedstrijd kon beginnen. De oud speler van NEC werd op het trainingscomplex namelijk vergeten door zijn ploeg, die al met de spelersbus naar het stadion was vertrokken.

Bananasplit?
El Kabir moest dus een taxi pakken, maar toen hij eenmaal bij het Yeni Rize Şehirstadion was gearriveerd, kwam hij niet binnen. Zonder een medespeler in zijn buurt geloofde de beveiliging geen reet van zijn bestaan als profvoetballer. Pas toen de trainer naar buiten kwam lopen om te vertellen dat El Kabir echt een speler was, mocht de aanvaller naar binnen.

Krak
Wonder boven wonder kon El Kabir dus starten, maar toen de wedstrijd 14 minuten onderweg was, ging het helemaal mis. Door de voetbreuk is El Kabir een half jaar uit de roulatie.

Nomade
El Kabir speelde pas sinds deze zomer voor Rizespor. Sinds zijn vertrek bij NEC in 2010, speelde hij voor maar liefst 10 verschillende ploegen uit 4 verschillende landen: Zweden, Italië, Japan en Turkije. In zijn jonge jaren kon El Kabir ook niet bepaald lang op 1 plek blijven. Hij speelde voor de jeugdploegen van Ajax, Feyenoord én Utrecht.