Norwich voorkomt doelpuntenfestijn Liverpool

Action Images via Reuters

admin • 01:07, 10-08-2019 / Laatste Update: 18:45, 07-01-2024

Het nieuwe seizoen in de Premier League is voor Liverpool begonnen met een relatief eenvoudige overwinning op promovendus Norwich City. Het werd 4-1 op Anfield Road.

Het duurde slechts 7 minuten voor de eerste treffer te noteren viel. Norwich-captain Grant Hanley werkte op knullige wijze een lage voorzet van Liverpool-aanvaller Divock Origi in zijn eigen doel, waar Tim Krul geen schijn van kans had.

Mohamed Salah verdubbelde vervolgens in de 19de minuut de score. Hij was daarmee voor het derde jaar op rij trefzeker in de eerste speelronde in de Premier League.

4-0 in eerste helft

In de 28ste minuut liep Liverpool al uit naar een 3-0 voorsprong, toen Virgil van Dijk zonder al te veel inspanning kon binnenkoppen uit een corner van Salah. Nadat doelman Alison Becker geblesseerd het veld moest verlaten bleek Liverpool niet uit het lood geslagen. Sterker nog, 3 minuten later werd het 4-0 en leek het een afslachting te worden. Maar de schade bleef beperkt. In de 2de helft scoorde Liverpool niet, Norwich wel: 4-1.