Oei! Bosz raakt met Leverkusen achterop in titelstrijd

BSR Agency

admin • 18:41, 09-01-2021 / Laatste Update: 23:26, 07-01-2024

Bayer Leverkusen is zaterdag in eigen huis tegen Werder Bremen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Daarmee raakt de ploeg van trainer Peter Bosz verder achterop in de titelstrijd, na 3 opeenvolgende competitieduels zonder zege.

Bremen kwam in de 2e helft op 1-0 dankzij Ömer Toprak. Uit een vrije trap van Ludwig Augustinsson tikte de voormalig speler van Leverkusen de openingstreffer binnen. Patrik Schick zorgde in de 70e minuut voor de gelijkmaker. Het doelpunt leek eerst te worden afgekeurd wegens hands van Lucas Alario, maar de VAR keurde na lang oponthoud het doelpunt toch goed.

Nederland oh Nederland

Leverkusen begon met Daley Sinkgraven en Bremen met Tahith Chong. Beide Nederlanders werden in de 2e helft gewisseld.

3e

Leverkusen bezet nu de 3e plaats met 29 punten, 4 minder dan koploper Bayern München. Nummer 2 RB Leipzig, met 31 punten), komt later op zaterdag nog in actie tegen Borussia Dortmund. Werder Bremen staat op de 13e plaats met slechts 15 punten.