Oei! City-doelman Ederson dreigt topwedstrijd tegen Liverpool te missen

Martijn Baars • 11:06, 07-11-2019 / Laatste Update: 12:58, 07-01-2024

Manchester City moet het zondag in de topper tegen Liverpool mogelijk doen zonder doelman Ederson. De Braziliaan bleef in het duel met Atalanta in de Champions League (1-1) na rust achter in de kleedkamer. "Ederson heeft een spierprobleem", zei manager Pep Guardiola.

"Hij voelde aan het einde van de 1ste helft iets en het was een risico om door te spelen, daarom hebben we hem gewisseld. Ik weet niet wat het betekent voor zondag."

Rood Champions League

Claudio Bravo, de vervanger van de vaste nummer 1 van City, werd 10 minuten voor tijd met rood van het veld gestuurd omdat hij buiten het strafschopgebied de doorgebroken Josip Ilicic vloerde. Verdediger Kyle Walker kreeg vervolgens de taak om met handschoenen aan onder de lat te gaan staan. De Engelsman moest een paar keer in actie komen, maar hield zijn doel schoon.

City speelt zondag op Anfield tegen Liverpool, dat aan kop van de Premier League 6 punten meer heeft. Als Ederson niet kan meedoen, zal Bravo onder de lat staan.