Real Madrid verliest pijnlijk in eigen huis en ziet titel verder uit zicht verdwijnen (video's)

ProShots

Sjors Tanis • 21:20, 06-01-2019 / Laatste Update: 08:39, 05-01-2024

Real Madrid lijkt de titel in La Liga nu echt wel te kunnen vergeten. De Koninklijke verloor thuis zeer pijnlijk met 0-2 van Real Sociedad en ziet koploper FC Barcelona (als het later vanavond wint bij Getafe) uitlopen naar een voorsprong van 10 punten.

Real Madrid staat nog altijd slechts 5e in La Liga, met 30 punten uit 18 duels. Naast Barça staan ook Atlético (35 punten), Sevilla (33 punten) en het verrassende Alavés (31 punten) boven Real op de ranglijst.

Vroege strafschop

De Koninklijke kreeg al na 3 minuten een flinke tik te incasseren. Uit een strafschop schoot Willian José de bezoekers uit het Baskenland op voorsprong: 0-1. Real zocht daarna massaal de aanval, maar doelpunten bleven uit. Real-aanvaller Lucas Vázquez kreeg na ruim een uur spelen ook nog zijn 2e gele kaart, waardoor de thuisploeg de rest van de wedstrijd met 10 man speelde. 8 minuten voor tijd maakte Rubén Pardo (nadat Sociedad al meerdere kansen had verprutst) met het hoofd de beslissende 0-2.

(Tekst gaat verder onder de video's)

Slechte start van 2019

Na de wereldtitel voor clubs in december leek Real Madrid de crisis van het begin van het seizoen te hebben bedwongen. Maar 2019 begint op deze manier dramatisch voor de tegenstander van Ajax in de 8ste finales van de Champions League. Donderdag speelde de topclub al met 2-2 gelijk tegen Villarreal en nu gaan Luka Modric en co dus in eigen huis onderuit tegen Real Sociedad, dat nog altijd laag in de middenmoot staat.

Voor de wedstrijd liet Real-aanvoerder Sergio Ramos de wereldbeker voor clubs zien aan de supporters in het Bernabéu-stadion: