Oekraïners vernederen Dusan Tadic en co, Denemarken en Ierland gelijk

REUTERS

Trevor Wagener • 01:04, 08-06-2019 / Laatste Update: 09:21, 05-01-2024

Dusan Tadic, Adem Ljajic en Luka Jovic zijn de grote spelers bij de Servische nationale ploeg. Toch konden zij vrijdagavond in Kiev niet voorkomen dat Oekraïne hen een ongekend pak slaag gaf: 5-0.

Viktor Tyshankov en Yevhen Konoplyanka waren met ieder 2 doelpunten belangrijk voor de ploeg van bondscoach Andrei Shevchenko. Ajacied Tadic en co keken bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Direct in de 2e helft sloeg Oekraïne opnieuw toe en was het gespeeld.

Uitslagen

Door de grote nederlaag staat Servië in groep B op de laatste plaats met slechts 1 punt uit 2 duels. Al hebben koploper Oekraïne en achtervolger Luxemburg wel een wedstrijd meer gespeeld. Denemarken, met Ajacied Lasse Schöne en Feyenoorder Nicolai Jørgensen in de basis, had het in Kopenhagen moeilijk tegen Ierland.

Pas een kwartier voor tijd kwam Pierre-Emile Højberg door de Ierse muur. Eerder had met name Yussuf Poulsen goede kansen laten liggen. 5 minuten voor tijd kreeg Shane Duffy de Deense fans stil. De verdediger kopte na een vrije trap de bal binnen.

Door het gelijkspel staat Ierland bovenaan in groep D. Denemarken moet genoegen nemen met een 4e plaats. De Denen speelde wel een duel minder dan Ierland en Georgië, dat 3e staat.