Olympique Marseille mag jaar lang geen spelers kopen door wegkapen van Pape Gueye

15 januari 2022

Pro Shots

Olympique Marseille mag een jaar lang geen spelers kopen. Volgens Franse media heeft de mondiale bond FIFA de nummer 3 van de Ligue 1 een transferverbod gegeven, als straf voor het aantrekken van de Senegalese middenvelder Pape Gueye in de zomer van 2020.


Gueye zou aanvankelijk gaan spelen voor de Engelse club Watford, maar koos uiteindelijk ondanks een getekend contract toch voor Marseille. Hij zette in de Franse havenstad zijn handtekening onder een verbintenis tot de zomer van 2024.

Gueye geschorst voor 4 maanden
Watford stapte daarop naar de FIFA en eiste een schadevergoeding. Volgens onder meer de krant L'Équipe en het Franse persbureau AFP heeft de FIFA nu besloten om Gueye voor 4 maanden te schorsen. Marseille mag in 2 transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken en moet een boete van 2,5 miljoen euro betalen.

De 22-jarige Gueye doet momenteel met Senegal mee aan het toernooi om de Afrika Cup in Kameroen. De middenvelder van Marseille ontbrak vrijdag tegen Guinee (0-0). Volgens bondscoach Aliou Cissé was dat omdat de FIFA hem geschorst heeft. Marseille, dat zich officieel niet heeft uitgelaten over de straf, zou beroep willen aantekenen.