Olympique Marseille wint doelpuntenfestijn van AS Monaco

AFP

Bart van der Wijst • 01:23, 16-09-2019 / Laatste Update: 12:27, 05-01-2024

Olympique Marseille heeft, met Kevin Strootman 90 minuten op het veld, met 4-3 gewonnen op bezoek bij AS Monaco. In het doelpuntrijke duel kwam de thuisploeg met 2-0 voor, maar Marseille keerde het duel volledig en ging er in Monaco met 3 punten vandoor.

Wissam Ben Yedder had AS Monaco binnen 26 minuten op een riante voorsprong gezet met 2 doelpunten. Maar nog voor de pauze was de stand alweer gelijk: Darío Ismael Benedetto maakte in de 38ste minuut de 2-1 en 3 minuten later wist Valère Germain te scoren na een assist van Strootman: 2-2.

En door!

In de 2de helft gingen de bezoekers direct door met waar ze voor rust mee bezig waren: scoren. Ruim een kwartier na de aftrap voor de 2de helft maakte Dimitri Payet de 2-3 en in de 66ste minuut stond het zelfs 2-4 toen Benedetto zijn 2de treffer van de avond maakte.

Invaller Keita Baldé maakte een kwartier voor tijd nog wel de aansluitingstreffer namens AS Monaco, maar verder kwam de thuisploeg niet. Daardoor gaan de 3 punten mee naar Marseille.