🎥 | Omhaal à la Van Basten komt te laat voor Porto, Chelsea door naar halve finale

13 april 2021

Chelsea is door naar de laatste 4 van de Champions League. De ploeg boekte al in de heenwedstrijd tegen FC Porto in Sevilla - hoe dat zit lees je in het artikel - een 2-0 zege en die kwam in de return in Sevilla niet in gevaar. Een slotoffensief van FC Porto kwam te laat: 0-1.


Het 1e schot op doel kwam pas in de 70e (!) minuut. Dat kwam niet heel verrassend van FC Porto, de club die wat moest uitvogelen om nog door te gaan naar de halve finale. Mehdi Taremi scoorde diep in blessuretijd een WERELDGOAL. De Iraniër scoorde een omhaal à la Van Basten. Een minuutje hadden de Portugezen daarna nog om een verlenging af te dwingen, dat lukte niet.

De goal deed ons denken aan die van Marco van Basten tegen FC Den Bosch, al was die net even wat mooier
Zzzz... 😴
Als er al mensen hadden afgestemd op deze wedstrijd, dan zullen ze daar achteraf ongetwijfeld spijt van hebben gehad. Er vielen lange tijd geen goals en een bekend gezicht voor ons, Hakim Ziyech, kwam pas laat in de wedstrijd binnen de lijnen. De oud-Ajacied staat op scherp, dus wilde Thomas Tüchel naar alle waarschijnlijkheid geen onnondig risico nemen. Want de kaarten worden geschrapt na de kwartfinale.

Sevilla
Deze hadden jullie nog te goed van ons, waarom werd er ook alweer in Sevilla gespeeld? Dat heeft te maken met de strenge coronaregeltjes in Portugal. FC Porto mocht niet afreizen naar Londen en in Portugal wilden ze geen mensen ontvangen uit het Verenigd Koninkrijk, dus werd besloten om de 2 wedstrijden allebei in Sevilla te houden.