Omstreden Mutu (37) hoopt op EK voetbal

18 januari 2016

REUTERS
Omstreden Mutu (37) hoopt op EK voetbal

De Roemeense aanvaller Adrian Mutu is 37 jaar, werd twee keer geschorst wegens doping en vergeleek de vorige bondscoach van zijn land met Mister Bean. Er zijn genoeg redenen om te vermoeden dat de voormalig speler van onder meer Chelsea, Juventus en Fiorentina het EK voetbal komende zomer in Frankrijk slechts als toeschouwer of analyticus zou kunnen volgen.

Maar Mutu heeft hoop gekregen op een rentree in de nationale ploeg nadat huidig bondscoach Angel Iordanescu suggereerde dat hij weer in beeld kan komen, mits hij op een hoger niveau gaat voetballen dan de Indiase Super League.

Mutu heeft in ieder geval aan die voorwaarde voldaan. Hij is teruggekeerd naar zijn vaderland om uit te komen voor ASA Targu Mures, de nummer zes in de Roemeense competitie. Iordanescu kan de man worden die de aanvaller terughaalt in de nationale ploeg. Onder Victor Piturca was hij in 2013 voor de play-off om WK-deelname tegen Griekenland gepasseerd. Reden voor Mutu Piturca op Facebook weg te zetten als een kloon van Mister Bean.