Onderzoek naar frauderende PSG-baas Al-Khelaifi

12 oktober 2017

Pro Shots

Het Zwitserse openbaar ministerie heeft een zaak geopend tegen Nasser Al-Khelaifi, de eigenaar van Paris Saint-Germain. Hij wordt ervan verdacht fraude te hebben gepleegd bij de verkoop van de tv-rechten van het WK.


De PSG-baas is namelijk ook voorzitter van BeIN Media, het bedrijf dat de tv-rechten van de WK's van 2026 en 2030 toegewezen heeft gekregen. Er is gefraudeerd met de tv-rechten van de komende 5 WK's.

Niet de eerste keer
Het Zwitserse OM startte ook een zaak tegen Jerome Valcke, de secretaris-generaal van de FIFA. "We verdenken Jerome Valcke ervan dat hij geld heeft aangenomen van een zakenman, in ruil voor een speciale behandeling", zegt de Zwitserse aanklager in een verklaring. "Het gaat om de mediarechten van de toekomstige 5 WK's en El Khelaifi is betrokken bij die van 2026 en 2030." Valcke werd al eerder veroordeeld voor fraude en kreeg toen een schorsing van 10 jaar.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht