Onderzoek naar gele kaart Granit Xhaka die better 250.000 pond opleverde

Bart van der Wijst • 20:06, 18-06-2022 / Laatste Update: 00:44, 12-12-2023

Granit Xhaka heeft een abonnement op kaarten. De middenvelder van Arsenal pakte in 188 Premier League-wedstrijden maar liefst 52 gele kaarten (en 4 rode). Maar eentje was wel heel opvallend, die van afgelopen seizoen tegen Leeds United.

Die gele kaart tijdens die wedstrijd liet alle alarmbellen afgaan bij de FA en de National Crime Agency. Er is namelijk vermoeden van matchfixing. En niet zo'n klein beetje ook.

Verdachte gele kaart

Xhaka stond rustig met 4-1 voor op Elland Road toen de Zwitserse middenvelder in de 86e minuut flink de tijd nam voor een vrije trap. Dan praten we niet over een paar seconden, nee Xhaka wilde pas na 20 seconden de standaardsituatie nemen. Dat vond scheidsrechter Andre Marriner ook een beetje lang, dus gaf hij Xhaka een gele kaart.

Toen ook nog bleek dat er een gokker 250.000 pond mee had gewonnen, werd de zaak serieus genomen. Helemaal nadat ze zagen wat voor weddenschap de better had afgesloten. Hij zette 52.000 pond in dat Xhaka in de laatste 10 minuten een gele kaart zou pakken. Dat is allemaal wel heel toevallig, en dus wordt het stinkende zaakje grondig onderzocht.