Onervaren Valencia-trainer moet selectie in zien te palmen: ‘Begrijp de situatie’

12 september 2019

EPA

De nieuwe coach van de Spaanse voetbalclub Valencia, Albert Celades, verwacht dat de selectie snel aan zijn kant zal staan. De 43-jarige Catalaan begint aan zijn eerste klus als hoofdcoach bij een club en volgt de populaire Marcelino op.


"Ik begrijp dat sommige spelers goed overweg konden met de ontslagen staf", zei hij tegen meerdere Spaanse media. Celades coachte van 2013 tot en met 2018 diverse Spaanse nationale jeugdploegen waarna hij als assistent meeging met Julen Lopetegui naar Real Madrid.

Onervaren hoofdcoach
Ervaring als hoofdcoach in de Primera División heeft hij niet. Bij Valencia moet hij Marcelino doen vergeten, die de afgelopen 2 jaar erg succesvol was met 2 4e plaatsen op rij én de winst van de Copa del Rey. Een conflict met de onberekenbare eigenaar Peter Lim kostte de geliefde Marcelino zijn job.

"Ik ben me ervan bewust dat hij hier succesvol was", stelt Celades, voormalig middenvelder van FC Barcelona en Real Madrid, bij zijn prestatie in Mestalla. "Het goede van zijn ideeën moeten we koesteren en verbeteren. En ja, ik begrijp dat sommige spelers goed overweg konden met de ontslagen staf. Maar onafhankelijk van wat er gebeurt, zullen de spelers altijd hun respect naar je tonen. Ik weet hoe het werkt in de kleedkamer."

Ambities
Valencia is 1 van de Champions League-opponenten van Ajax. Op 2 oktober ontvangen Jasper Cillessen en co de Amsterdammers. Celades stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Deze club is gigantisch. Het doel is daarom altijd: winnen. Het maximale zal eruit moeten worden gehaald." Een concrete doelstelling sprak de nieuwbakken trainer nog niet uit.