🎥😲 | Ongelooflijk: fan betaalt boete van 200.000 zodat beste rechtsback kan spelen, krijgt-ie na rust meteen rood

23 februari 2021

Opmerkelijk verhaal in Brazilië. Een fan van Internacional betaalde de club 200.000 euro zodat sterkhouder Rodinei toch kon spelen in de titelkraker tegen Flamengo. Dat bleek echter al snel weggegooid geld: de rechtsachter kreeg een rode kaart.


Afgelopen weekend stonden in Brazilië Internacional en Flamengo tegenover elkaar. De competitie is daar al aan de voorlaatste speeldag toe en met de nummers 1 en 2 werd deze wedstrijd beslissend voor de titel. Internacional zou het zonder rechtsachter Rodinei moeten doen. De rechtsachter werd gehuurd van Flamengo en mocht niet spelen tegen zijn werkgever zonder dat een boete betaald werd. Internacional, dat koploper was, was niet bereid deze in een clausule vastgelegde som te betalen.

Boete
Dat was zonder de financiële steun van een gulle supporter gerekend. De steenrijke Magi Scheffer schoot zijn favoriete club te hulp en betaalde de boete zodat Internacional voluit voor zijn titelkansen kon gaan. Niemand had kunnen voorspellen wat er dan zou gebeuren. Kort na rust bij een 1-1-stand pakte Rodinei een rode kaart. 

Titelstrijd uit handen
Alsof dat nog niet erg genoeg was gaf Internacional de wedstrijd en daarmee ook de titelstrijd volledig uit handen. Gabriel Barbosa (ex-Inter) schoot Flamengo naar een 2-1 overwinning en de koppositie in de competitie. Met nog een speeldag te gaan heeft Flamengo 2 punten voorsprong op Internacional. Rodinei zal niet meespelen op de laatste speeldag. De rechtsachter staat een schorsing van 3 wedstrijden te wachten. Ditmaal niet af te kopen.