Ongenadig FC Barcelona klaart in eigen Camp Nou de klus tegen Real Sociedad (video's)

BSR

Trevor Wagener • 00:47, 21-04-2019 / Laatste Update: 15:17, 12-12-2023

FC Barcelona heeft in de Spaanse La Liga gedaan wat het moest doen tegen Real Sociedad. In een allesbehalve uitverkocht Camp Nou werd Real Sociedad verslagen: 2-1.

Voor velen kwam het als een verrassing: Barcelona scoorde weliswaar tweemaal maar sterspeler Lionel Messi kwam niet op het scorebord te staan. Ook Luis Suarez trof geen doel. Verdediger Clement Lenglet opende namens de Catalanen na 45 minuten de score.

2 minuten spannend

Terwijl die score uitgebouwd had moeten worden, kwam Sociedad via Juanmi op gelijke hoogte. Hij werd prachtig weggestoken met een steekbal achter de kansloze Gerard Pique en gleed de bal met een sliding achter Marc-André ter Stegen.

Hierdoor was Barcelona, dat al heel het seizoen bovenaan staat, meteen bij de les. 2 minuten na de gelijkmaker zorgde Jordi Alba voor de eindstand. Barcelona heeft maar liefst 9 punten voorsprong op Atlético Madrid en kan via de midweekse speelronde kampioen van Spanje worden.