Onoverwinnelijk Chelsea is ook de beste in derby met Tottenham Hotspur

19 september 2021

Chelsea is op dit moment onverslaanbaar. Het is alweer 14 wedstrijden geleden, dat Chelsea een potje verloor. Toen was het een 2-1-nederlaag bij Aston Villa in de laatste speelronde van de Premier League. Nu won Chelsea op het oog eenvoudig bij Tottenham Hotspur: 0-3.


De 1e helft was Tottenham nog de betere in de Londense derby. Het leverde zoals gewoonlijk bij de Spurs de laatste tijd geen doelpunten op. Ook Harry Kane kon het verschil niet maken. De spits is nog steeds teleurgesteld dat de overgang naar Manchester City niet doorging.

Aan de andere kant was er de geoliede machine van Thomas Tuchel. Zonder Hakim Ziyech deze keer, maar wel met Romelu Lukaku en Kai Havert. En dan staat de as ook nog eens uitstekend met Thiago Silva en Antonio Rüdiger bijvoorbeeld en uitblinker N'Golo Kanté. Silva, Rüdiger en Kanté waren ook verantwoordelijk voor de doelpunten. 2 verdedigers en een verdedigende middenvelder (die zondag werkelijk overal tussen zat) scoorde dus. Dat zegt genoeg over het blauwe collectief.

Winnaar Champions League wil nu winnaar Premier League worden
De Champions League-winnaar begon de nieuwe Europese campagne met een magere 1-0-zege op Zenit Sint-Petersburg. Tuchel heeft deze keer echter de Premier League-titel als grote doel gesteld. Met de kwaliteit van de selectie en het collectief zit het in ieder geval goed.

De Blues gaan met Manchester United en Liverpool aan de leiding in de Premier League. De 3 clubs hebben 13 punten uit 5 wedstrijden.