Ontbijtshake: Oranje, Promes en Mighty Mike on fire, Barney uitgeschakeld

8 oktober 2016

Pro Shots

Goedemorgen sportvrienden! Het is de day-after na een mooie sportavond. Het Nederlands elftal versloeg, met soms 'ouderwets' goed voetbal, dik van Wit-Rusland. In Dublin stonden de halve finales van de World Grand Prix op het programma, waar met Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld 2 Nederlandse helden in actie kwamen.


Oranje
Oranje speelde bij vlagen gewoon heel goed en had de overhand in de wedstrijd tegen de Wit-Russen. Dit leidde tot 2 lekkere goals van Quincy Promes, die een hoop gezeik over zich heen heeft gekregen de laatste tijd.  De aanvaller liet eindelijk zien dat hij in het Nederlands elftal net zo goed kan voetballen als bij zijn club Spartak Moskou. Deze avond gaat hij niet gauw vergeten, en wij ook niet!

Haasje
Hoogtepunten in het duel waren deze heerlijke goal van Vincent Janssen en het debuut van Feyenoorder Rick Karsdorp, die een droom zag uitkomen. Smetje op het duel was de blessure van aanvoerder Wesley Sneijder. Bondscoach Danny Blind denkt niet dat de middenvelder op tijd fit is voor het duel met Frankrijk van aankomende maandag.

Overige uitslagen WK-kwalificatie
Frankrijk-Bulgarije 4-1
Luxemburg – Zweden 0-1
België - Bosnië Herzegovina 4-0
Estland – Gibraltar 4-0
Griekenland – Cyprus 2-0
Hongarije – Zwitserland 2-3
Letland – Faroer Eilanden 0-2
Portugal – Andorra 6-0

World Grand Prix
Mighty Mike liet op de World Grand Prix nog maar eens zijn uitstekende vorm zien. Hij kende in Dave Chisnall een geduchte tegenstander, maar kwam uiteindelijk toch niet echt in de problemen. Check hierrr zijn heerlijke overwinning die hem een finaleplaats bezorgde. Raymond van Barneveld kon er voor zorgen dat er vandaag (zaterdag) een compleet Nederlandse finale in Dublin zou komen, maar Gary Anderson was helaas een maatje te groot voor onze Barney.

Laten we vanavond dan maar allemaal voor de televisie kruipen om MvG naar de overwinning te schreeuwen!

Max de baan op
Verder staan vandaag de 3e vrije training (5.00 uur!) en kwalificatie (8.00 uur) van de GP Japan op het programma. Onze Max moest in de 1e vrije training vrijdag nog de Ferrari's en Mercedessen voor zich dulden, maar pakte een knappe 4e plek in de 2e vrije training. GO Max!