Ontbijtshake: Sportwereld in shock na aanslagen Brussel

23 maart 2016

Brussel weert grote tv-schermen tijdens EK

Goedemorgen! De aanslagen van dinsdagochtend in Brussel hebben een enorme impact op het dagelijkse sociale leven en dus ook op de sport. Zo zouden De Rode Duivels eigenlijk gaan trainen voor de interland tegen Portugal, maar die training gaat niet door. Topsporters van over heel de wereld laten op sociale media weten mee te leven met de slachtoffers van de aanslagen in de Belgische hoofdstad.

Lees hier meer...

Inmiddels is bekend dat de de wielerkoers Dwars door Vlaanderen vandaag 'gewoon' doorgaat. Alleen wel zonder Team Giant-Alpecin. De renners hadden geen zin om af te reizen naar België. Lees het hier.

EK Frankrijk
De aanslagen hebben veel impact op de sportwereld. Zo ook op het EK in Frankrijk. De Franse minister van Binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve houdt er na de aanslagen in Brussel serieus rekening mee dat EK-duels komende zomer in een leeg stadion gespeeld worden. Zijn uitleg is hier te lezen.

Ook sporters waren aanwezig in de ochtend van de aanslagen. Zo lag basketballer Sébastien Bellin op de grond in de vertrekhal van Zaventem. Daar was ook Norwich-speler Dieumerci Mbokani. Check het hier.

Wij leven mee met alle slachtoffers en nabestaanden.