Ontketende Messi geeft Argentinië weer hoop op WK

Martijn Baars • 07:01, 16-11-2016 / Laatste Update: 23:05, 12-12-2023

Argentinië mag weer hopen op deelname aan het WK 2018 in Rusland. Lionel Messi leidde La Albiceleste woensdagnacht met een doelpunt en 2 assists langs een zwak Colombia: 3-0. Argentinië klimt door de winst naar plek 5 in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Aan het eind geeft die recht op play-offs voor een ticket naar Rusland.

Sublieme vrije trap

Argentinië stond onder flinke druk na de 3-0 nederlaag tegen aartsrivaal Brazilië van afgelopen vrijdag. Aanvoerder en sterspeler Lionel Messi zorgde in San Juan na 10 minuten voor de openingstreffer met een sublieme vrije trap.

Geen Aguero

Halverwege de eerste helft gaf Messi de assist bij de 2-0 van de Argentijnse spits Lucas Pratto. De 28-jarige spits van het Braziliaanse Atlético Mineiro had van bondscoach Edgardo Bauza de voorkeur gekregen boven Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín. De spits van Juventus mocht 10 minuten voor tijd nog wel invallen voor Pratto.

8 gele kaarten

Colombia kon Argentinië nauwelijks in de problemen brengen. Santiago Arias (PSV) en Davinson Sanchez (Ajax) speelden beiden een ongelukkige wedstrijd in de Colombiaanse verdediging. Ángel Di María zorgde kort voor tijd met een intikker voor de 3-0 eindstand. De assist kwam wederom van Messi. De scheidsrechter moest in een harde wedstrijd in totaal 8 gele kaarten trekken, eerlijk verdeeld over beide ploegen.

Argentinië-Chili

Argentinië hervat de WK-kwalificatiereeks op donderdag 23 maart met een thuiswedstrijd tegen Chili. De Chilenen wonnen in Santiago met 3-1 van Uruguay. Edison Cavani zette Uruguay na 17 minuten nog op voorsprong. Maar de Chileense aanvaller Eduardo Vargas trok de stand kort voor rust weer gelijk. In de 2e helft zorgde Alexis Sanchez met 2 treffers voor een 3-1 zege.

WK in Rusland

Chili staat na 12 van de 18 duels op een 4e plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule voor het WK. Deze plek geeft rechtstreeks toegang tot het WK 2018 in Rusland. Argentinië staat op plek 5 met 19 punten, een punt minder dan Chili.