Ontketende Quagliarella pakt record met winnend Italië

GettyImages

admin • 23:38, 26-03-2019 / Laatste Update: 18:07, 12-12-2023

Fabio Quagliarella heeft zijn opvallende basisplaats dubbel en dwars terugbetaald. De 36-jarige Italiaan scoorde 2 strafschoppen in de wedstrijd die de Squadra Azzurri uiteindelijk met 6-0 van Liechtenstein won.

Daarmee is de Sampdoria-spits, nu al goed voor 21 goals in de Serie A, de oudste doelpuntenmaker ooit in het Italiaanse elftal. In de vorige wedstrijd werd Moise Kean nog de op een na jongste doelpuntenmaker ooit. Ook Kean (17 jaar jonger) stond bij de Italianen in de basis. Hij scoorde ook in zijn 2e interland. Na 69 minuten was hij verantwoordelijk voor de 5-0.

Sensi en Veratti

Stefano Sensi en Marco Veratti scoorden de 1e 2 goals. Sensi zorgde na 17 minuten voor de openingsgoal nadat hij een voorzet van Spinazzola binnenkopte. De kleine Verratti krulde na een half uur de 2e binnen.

Weinig tegenstand

De Italianen hadden het ook niet echt moeilijk, want hoe verdedigend Liechtenstein ook speelde, ze hadden niet het niveau om grip op de tegenstander te krijgen. Dat werd allemaal nog lastiger toen Daniel Kaufmann vlak voor rust een rode kaart kreeg. Na de 2 penalty's van Quagliarella stond het bij rust 4-0.

2e helft

Na rust wist iedereen dat de buit binnen was en ging het gas er af. Toch scoorden de Italianen nog 2 keer. Nadat Kean de 5-0 had binnengetikt, scoorde invaller Leonardo Pavoletti de 6-0.