Onverslaanbaar City met ongekende cijfers 2018 in na gelijkspel tegen Palace

Photo News

admin • 16:03, 31-12-2017 / Laatste Update: 12:11, 07-01-2024

Ziek! Manchester City gaat dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Crystal Palace met een voorsprong van 14 punten op nummer 2 Chelsea het nieuwe jaar in. Wie gaat de ploeg van Pep Guardiola nog achterhalen? Dat lukt niemand toch nog? City is nu 29 duels op rij ongeslagen in de Premier League.

Het was nog retespannend, want vlak voor tijd kreeg Crystal Palace een penalty, maar Luka Milivojevic miste die. City kwam verder dichter in de buurt van een doelpunt, maar de Londenaren vochten als leeuwen en hielden stand.

Op Oudjaarsdag was het een heerlijk potje voetbal in Londen. Trotse koploper Manchester City zou het klusje wel even komen klaren bij het geplaagde Crystal Palace, de oude ploeg van de ontslagen Frank de Boer. In de 1ste helft was het ouderwets kick and rush-voetbal, met het altijd enthousiaste publiek op Selhurst Park, maar gescoord werd er niet.

Nederlands tintje

Met de wetenschap dat City al sinds 2013 niet meer de laatste wedstrijd van het jaar had gewonnen, mochten de Londenaren met 0-0 de kleedkamers opzoeken. Palace had trouwens een Nederlands tintje, met Timothy Fosu-Mensah, Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald in de basis.

Voor rust waren er weinig kansen. De grootste was voor Sergio Aguëro, die in de 23ste minuut in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte Gabriel Jesus. De Argentijn raakte via de kuit van een Palace-verdediger de paal. De grootste kans in de 2de helft was uiteraard voor Milivojevic.

Regen aan records

City kan dit seizoen nog een aantal mooie records pakken, en dat gaat ook gebeuren als ze zo doorgaan. In het seizoen 1998/99 werd rivaal United met 18 punten verschil kampioen. City staat nu op 14 punten verschilChelsea won afgelopen seizoen maar liefst 30 keer. City staat al op 19 overwinningen. Bayern München won in 2013/2014 19 competitieduels op een rij, maar daar kwam City door het gelijke spel van vandaag net niet aan. En wie was toen bij Bayern de oefenmeester? Juist, Pep Guardiola.

City sluit het jaar af met 19 overwinningen en slechts 2 gelijke spelen. Ze verloren niet. Crystal Palace sluit het jaar af als nummer 17. De Premier League gaat in het nieuwe jaar gewoon keihard door met een druk programma, want City speelt aanstaande dinsdag alweer thuis tegen Watford. Crystal Palace neemt het dan op tegen Southampton.