'Onzichtbare' Ronaldo voorkomt alsnog stunt in derby tegen Torino (video)

Trevor Wagener • 00:56, 04-05-2019 / Laatste Update: 18:42, 08-01-2024

Torino leek een lange tijd voor het eerst in 24 jaar eindelijk de derby bij Juventus in de Serie A weer eens te gaan winnen, maar Cristiano Ronaldo voorkwam vlak voor tijd een nederlaag van de thuisclub: 1-1.

Juventus gaf al in de 17de minuut de voorsprong weg door een verkeerde ingooi richting het eigen doel. Sasa Lukic sprintte achter de bal aan en liep Miralem Pjanic eruit. Vervolgens tikte Lukic Torino op voorsprong.

Spook

Ook na de rust kwamen de bezoekers niet in grote problemen, want ook Ronaldo was onzichtbaar tot de 84ste minuut. De Portugees kopte na een voorzet van Leonardo Spinazzola de bal heerlijk binnen. Het was zijn 21ste doelpunt in de Serie A en zijn 100ste kopgoal in zijn doelpuntrijke loopbaan.

All in

Torino trof met Juventus een ploeg die al kampioen is. De ploeg van coach Walter Mazzarri heeft nog wel wat om voor te spelen: Champions League-voetbal. Torino had bij een zege op gelijke hoogte kunnen komen met nummer 4 Atalanta. De ploeg van Hateboer en De Roon heeft nog wel een wedstrijd tegoed en staat nu 2 punten voor op de 2e club van Turijn.