Oostende laat derde plaats aan Anderlecht

admin • 23:31, 17-01-2016 / Laatste Update: 19:51, 07-01-2024

KV Oostende heeft de derde plaats in de Belgische Pro League niet kunnen overnemen van Anderlecht. De West-Vlamingen kwamen zondagavond voor eigen publiek tegen Waasland-Beveren niet verder dan een teleurstellend gelijkspel: 3-3. Daardoor bleven ze vierde met twee punten minder dan de concurrent uit Brussel.

De Franse middenvelder Thibault Moulin redde zes minuten voor tijd door een strafschop te benutten een punt voor de bezoekers, die worden getraind door Stijn Vreven, ooit een gevreesd verdediger op de Nederlandse velden (ADO Den Haag, FC Utrecht, Vitesse). Moulin had in het eerste kwartier de assists gegeven waaruit Siebe Schrijvers tweemaal scoorde.

Koppositie

AA Gent won eerder op de dag de topper tegen Anderlecht. De wedstrijd, met als inzet de koppositie, eindigde in 2-0 door twee doelpunten van Laurent Depoitre; één in de tiende minuut, de tweede in blessuretijd. De zege was terecht in een duel dat meer spanning bood dan goed voetbal. In de slotfase was Anderlecht een aantal keren dicht bij de gelijkmaker.

Gent behield de leiding met 46 punten uit 22 duels. Club Brugge, dat zaterdag Moeskroen met overtuigende cijfers (3-0) versloeg, is tweede met drie punten minder.