Op deze tv-zender kijk je LIVE naar de loting van de kwartfinale van de Champions League

14 maart 2019

Getty Images

Wie oh wie komt Ajax tegen in de kwartfinale van de Champions League? Dat weten we vrijdagmiddag 15 maart. Dan is namelijk de loting voor de volgende rondes van de Champions League. Deze begint om 12.00 uur in de middag.


Check hierrr nog eens de mogelijke tegenstanders van Ajax! Alle ploegen kunnen elkaar loten, ook teams uit dezelfde landen. Het is dus een loting zonder restricties, zoals ze dat zo mooi noemen.

Ook gelijk halve finales 
Er wordt niet alleen geloot wie er in de kwartfinales tegen elkaar spelen. Aansluitend volgt gelijk de loting voor de halve finales. Zo is na vrijdagmiddag direct duidelijk wat de 'Road tot the Final' in Estádio Metropolitano (van Atlético Madrid) is.

Wil je niets missen van de loting? Kijk dan vanaf 12.00 uur naar Eurosport. Dat is de zender waar je moet zijn om de loting voor de kwartfinale én halve finale van de Champions League live te volgen.

Speeldata en thuis of uit? 
Ben je ook gelijk benieuwd naar de speeldata van de kwartfinales? Het 1e duel vindt plaats op 9 of 10 april. De return is op 16 of 17 april. Er wordt dan ook gelijk geloot wie er als eerst thuis speelt. Dit gaat ook volledig random, al is daar een uitzondering voor.

Mochten Manchester United en Manchester City allebei als eerst thuis moeten spelen op dezelfde avond, of een dag na elkaar,  dan grijpt de UEFA in. Dit is zo omdat er niet 2 ploegen uit dezelfde stad in dezelfde week thuis mogen spelen.

Als dit gebeurt, wordt ervoor gekozen om Manchester United precies het tegenovergestelde te laten spelen als Manchester City. Dit omdat United vorig seizoen lager eindigde in de Premier League dan kampioen City. Deze regel is nou eenmaal zo bepaald door de UEFA.