Opfrissen: Liverpool kan bij terugkeer Premier League direct kampioen worden

31 mei 2020

PA Sports

Op 20 juni begint voor Liverpool de Premier League weer. Heel goed nieuws voor de ploeg van Jürgen Klopp, want zij kunnen voor het eerst in 30 jaar kampioen worden. Om het nog mooier te maken: met een beetje geluk wordt Liverpool bij die eerste wedstrijd al kampioen.


Hoe zit dat precies? Manchester City heeft nog 10 wedstrijden te spelen. Winnen ze die allemaal, dan komen ze 5 punten boven het aantal uit dat Liverpool nu heeft (87 om 82). Dat betekent dat Liverpool nog maar 2 keer hoeft te winnen om niet meer in te halen - en dus kampioen - te zijn.

City moet verliezen voor Liverpool-feestje
1 zege is genoeg als City natuurlijk punten verliest. Op 17 juni spelen zij in eigen huis tegen Arsenal, 3 dagen later spelen ze wederom in het Etihad, maar dan tegen Burnley. Als Arsenal of Burnley weet te stunten tegen Manchester City, kan Liverpool het kampioenschap vieren bij de rivaal!

Liverpool komt die 20 juni namelijk in actie tegen Everton. Alle wedstrijden op de zondag worden om 16:00 uur gespeeld. Krijgen we meteen een kampioensfeestje?