Ophef in Duitsland om aanstelling dubieuze scheidsrechter

19 mei 2017

Proshots

Manuel Gräfe is aangesteld om zaterdag de cruciale wedstrijd tussen Hamburger SV en VfL Wolfsburg in de kelder van de Bundesliga te leiden. Juist die beslissing zorgt voor de nodige ophef in Duitsland.


De scheidsrechter gaf 2 jaar geleden een omstreden vrije trap aan Hamburger SV in de slotfase van het beslissende play-offduel met Karlsruher SC, bij een 0-1 achterstand. Marcelo Díaz benutte het buitenkansje en wist daarmee verlenging af te dwingen. Nicolai Müller scoorde daarin de 2-1 en zorgde dus voor handhaving.
Verbazing
"Deze aanstelling is voor mij verbazingwekkend", stlet Markus Merk, ex-arbiter en tegenwoordig tv-analist in gesprek met Hamburger Morgenpost. "De aandacht moet op altijd op de wedstrijd gericht zijn en niet op de scheidsrechter. Dat is in dit geval niet mogelijk."

Maar als...
Ook voormalig FIFA-scheidsrechter Bernd Heynemann had kritiek op de beslissing van de DFB om Gräfe de beladen ontmoeting te laten blazen. "Ik kan alleen maar hopen dat er niets gebeurt. Maar als er wel een verkeerde, cruciale beslissing wordt genomen, dan heeft de bond een probleem."

Hamburger SV moet op de laatste speeldag van VfL Wolfsburg winnen om weg van de 16e plaats te klimmen. Die positie betekent play-offduels na afloop van het huidige voetbalseizoen.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht