Opmerkelijk verzoek van Coentrão: ‘Selecteer mij niet voor WK’

14 mei 2018

Pro Shots / Action Images

Fabio Coentrão gaan we hoogstwaarschijnlijk komende zomer niet terugzien op het WK. Niet omdat bondscoach Fernando Santos hem passeert of dat hij stopt als international. Nee, de linksback van Sporting Lissabon kan 'zijn land niet goed genoeg vertegenwoordigen' en wil daarom niet mee naar het WK.


Juichen voor de tv
Dit vage en huilerige verhaal plaatste hij op zijn eigen Facebookpagina, meldt VI. De huurling van Real Madrid heeft blijkbaar geen superseizoen achter de rug in de Portugese competitie en voelt zich daarom niet geroepen om komende zomer mee te gaan naar Rusland.

"Afgelopen week, na veel te hebben nagedacht, heb ik het nationale elftal laten weten dat ik na een zwaar seizoen het gevoel heb dat ik niet in staat ben om de ploeg op de juiste manier te vertegenwoordigen op het WK', zegt Coentrão. "Ik zal mijn land nooit in de steek laten en hoop dat ik in de toekomst nog veel wedstrijden voor Portugal mag spelen. Tot die tijd zal ik er altijd zijn om de ploeg toe te juichen. Veel succes." Portugal is komende zomer ingedeeld in de groep met Spanje, Marokko en Iran.