🎥 | Opmerkelijke doelpuntendroogte Atalanta op bezoek bij Spezia

21 november 2020

Atalanta is er niet in geslaagd het gepromoveerde Spezia te verslaan (0-0). De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini verzuimt daarmee naar de 2e plaats in de Italiaanse competitie te klimmen.


In de openingsfase voorkwam de lat dat Diego Farias de score opende voor Spezia. Het aluminium werd in de eerste helft ook namens Atalanta getroffen. Spits Duván Zapata, die in het Champions League-treffen met Ajax nog 2 doelpunten maakte, schoot op de paal.

Goal afgekeurd
In de 2e helft dacht Robin Gosens de bezoekers op voorsprong te zetten, maar de VAR ontdekte buitenspel en keurde de treffer af. Ook met invaller Sam Lammers in de ploeg wist Atalanta geen doelpunt te forceren. Normaliter slaagt Atalanta er wel in om het net te vinden, geen ploeg scoorde dit seizoen namelijk vaker in de Serie A (18 treffers, samen met Sassuolo). 

Nederlanders
Hans Hateboer, vorige week nog in actie bij het Nederlands elftal, zat niet bij de selectie. Marten de Roon deed 90 minuten mee.

Lazio
Eerder op zaterdag won Lazio bij hekkensluiter Crotone (0-2) dankzij goals van spits Ciro Immobile en Joaquin Correa. De Romeinen hebben net als Atalanta 14 punten, en staan 6e in de Serie A. Atalanta staat 5e.