Check hier de vermoedelijke opstelling van AZ voor het bezoek aan Gil Vicente

25 augustus 2022

Proshots
Jens Odgaard AZ Conference League Vermoedelijke Opstelling XI Gil Vicente Namen Pascal Jansen

Hoewel AZ vorige week met liefst 4-0 won van Gil Vicente, mag de ploeg van trainer Pascal Jansen donderdagavond in Portugal niet tegen allerlei gekkigheden aanlopen. De oefenmeester zei op de persconferentie voorafgaand aan het duel blij te zijn met de terugkeer van aanvaller Jens Odgaard. Check hier de vermoedelijke namen van de basisopstelling!


Gil Vicente en AZ trappen om 21.00 uur af. Check hier waar je het duel live kunt volgen. AZ heeft zich optimaal kunnen voorbereiden voor de Europese clash.

De Alkmaarders werden het voorbije weekend immers vrijgeroosterd door de KNVB. Vrezen voor een wonder van Gil Vicente hoeft AZ niet: het kwam in de geschiedenis maar 2 (!) keer voor dat een club het behalen van de volgende ronde niét redde na een 4-0-(thuis)zege.

Lees ook: Gulle bookmakers bij mogelijke AZ-zege in Portugal ondanks lekkere (4-0) uitgangspositie

Geen gekkigheden
"Dat een tegenstander een achterstand van vier doelpunten heeft goedgemaakt, heb ik nog nooit meegemaakt", zei Bruno Martins Indi woensdag tijdens het persmoment. "Wij stappen het vliegtuig in om de beste versie van onszelf te laten zien. Dat zit in onze ploeg. Donderdag is het een nieuwe wedstrijd, maar een 4-0-voorsprong gaan wij niet weggeven."

Odgaard hield een blessure over aan het duel met Tuzla City (foto). Daardoor speelde hij nog geen seconde voor AZ in de Eredivisie. Ook Jesper Karlsson en Riechedly Bazoer ontbreken nog altijd in de selectie vanwege een gebrek aan fitheid.

XI AZ
Vermoedelijke opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi, Kerkez; Clasie, De Wit, Reijnders; Van Brederode, Pavlidis, Evjen.