Oranje Onder-17 met klinkende cijfers naar halve finale op WK

10 november 2019

BSR/SOCCRATES

Het Nederlands Elftal Onder-17 heeft overtuigend afgerekend met de leeftijdsgenoten van Paraguay op het WK. In behoorlijk warme omstandigheden wist Nederland met 4-1 te winnen.


Al in de 1e helft werd de basis voor de overwinning gelegd. Kenneth Taylor had een mooie pass op Ki-Jana Hoever, die feilloos raak schoot. Slechts 5 minuten later leek Sontje Hansen de 2-0 binnen te schieten na een counter, maar de VAR keurde dat doelpunt af.

Niet veel later was het alsnog raak voor Hansen. Dit keer kon hij op aangeven van Jayden Braaf het net vinden. Het was voor hem al het 6e doelpunt dit toernooi.

2e helft

Al snel in de 2e helft deed Paraguay even iets terug, maar daarna ging Nederland rustig verder waarmee het gebleven was. Opnieuw greep de VAR in bij een treffer, dit keer van Jayden Braaf.

Toen was het Hansen die orde op zaken ging stellen. De Ajacied schoot via een assist van Braaf de verlossende 3-1 binnen. In de slotfase maakte Naci Ünüvar nog de 4-1, waardoor Nederland zich op mag maken voor de halve finale. Daarin nemen ze het op tegen Mexico of Zuid-Korea.