Oranje onder 19 na gelijkspel door naar halve finale EK

Brian Vesseur • 21:51, 09-07-2017 / Laatste Update: 12:36, 12-12-2023

De Nederlandse jongens onder 19 hebben de laatste groepswedstrijd op het EK gelijkgespeeld tegen Bulgarije. In Gerogië werd het 1-1, maar door de nederlaag van Duitsland op Engeland bleek dat genoeg om door te gaan naar de halve finale. Rodney Kongolo was de maker van het Nederlandse doelpunt.

Nederland en Duitsland hadden na 2 speelronden in de groepsfase allebei 3 punten. Koploper Engeland had er 6, hekkensluiter Bulgarije nog geen. Doordat Engeland de laatste wedstrijd (tegen Duitsland) ook winnend afsloot, had Nederland aan een punt genoeg om door te gaan.

Kongolo

In de eerste helft werd er niet gescoord door beide ploegen. Vlak na rust zagen we wel meteen een treffer. Kongolo, het jongere broertje van Terence, opende de score. De verdediger van Manchester City zag een paar minuten later ook de bal in het andere doel vliegen. Georgi Rusev zorgde 4 minuten later direct voor de 1-1.

Joel Piroe, goed voor een hattrick tegen Duitsland (4-1), bleef de hele wedstrijd op de bank tegen Bulgarije.

Portugal

Portugal wordt de komende tegenstander van Oranje, in de halve finale. Zij eindigden bovenaan in Groep A met 7 punten. De Portugezen versloegen Tsjechië en Georgië en pakten een punt tegen Zweden.

Opstelling Nederland:

De opstelling van Onder 19: Bijlow, Bakboord, Dekker, Obispo, Carolina, De Wit, Kongolo, Koopmeiners, Kadioglu, Grot, Dilrosun #NEDBUL