Oranje Leeuwinnen verslaan Oostenrijk in zakelijke mistwedstrijd

Screenshot OnsOranje

Trevor Wagener • 00:33, 20-10-2017 / Laatste Update: 12:36, 05-01-2024

De Oranje Leeuwinnen hebben donderdagavond Oostenrijk laten zien hoe je zakelijk een vriendschappelijke interland wint. In een mistige NV Arena in Sankt Pölten wonnen de dames met 0-2 van Oostenrijk.

In een rustig 1e kwartier produceerde het thuisland de 1e kans, maar Nadine Prohaska schoot over. Enkele minuten later volgde een vervelend moment toen Kelly Zeeman geblesseerd het veld moest verlaten. Zij werd vervangen door Merel van Dongen. Kort daarop ontsnapte Oranje aan een achterstand, maar Verena Aschauer raakte de laat.

Uit de lucht

Kort daarop kwamen de Leeuwinnen plots op 0-1. Uit de kluts schoot Stefanie van der Gragt raak. Oranje leek los, maar het schot van Ester Roord ging naast. Op enkele kansjes na gebeurde er weinig in de 2e helft. Net op het moment dat de wedstrijd dood leek te bloeden, verdubbelde het Nederlands elftal uit een standaardsituatie de voorsprong.

Na een corner belandde de bal voor de voeten van Vivianne Miedema, die niet lang nadacht en met links verwoestend uithaalde en de eindstand bepaalde. Bij Oranje maakte Myrthe Moorrees haar debuut. Dinsdag wacht de 1e kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen.