🎥 | ‘Oudjes’ helpen Chelsea aan overwinning in derby tegen Spurs

22 februari 2020

In de derby tegen Tottenham Hotspur heeft Chelsea zaterdag de punten in eigen huis te houden. In de jonge ploeg van Frank Lampard waren het de ervaren spelers die voor de doelpunten zorgden. Een late tegenstoot van Tottenham bleek uiteindelijk niet voldoende om nog wat aan het duel over te houden: 2-1.


Beide ploegen strijden op dit moment om een 4e plaats. Mocht Manchester City volgend jaar tóch meedoen in de CL, dan betekent die plek het 4e en laatste ticket voor de Champions League.

Openingsgoal
Tottenham, waar Steven Bergwijn voor de 3e keer op rij in de basis mocht beginnen, kreeg in de beginfase een aantal kansen, maar het was Chelsea dat na 15 minuten op 1-0 kwam. Giroud zorgde voor de openingsgoal. Nadat hij na een prachtige steekbal voor de keeper kwam, miste hij bij zijn 1e poging. Ross Barkley mikte in de rebound op de paal, waarna Giroud in de herkansing raak kon schieten.


1e doelpunt Giroud
Voor Giroud, die in januari nog gelinkt werd aan een transfer naar Tottenham, was het zijn 1e competitiegoal van het seizoen. Voor de 33-jarige Fransman, die pas voor de 3e keer dit seizoen aan een Premier League-wedstrijd mocht beginnen, verving de gepasseerde Tammy Abraham. De 11-jaar jongere Engelsman scoorde tot nu toe 13 keer in alle competities, maar was niet fit genoeg om te beginnen.

Alonso verdubbelt
Niet lang na rust was het opnieuw raak voor Chelsea. De van de linkerflank opgekomen Marcos Alonso schoot droog raak na een heerlijke aanval. Alonso, met zijn 29 jaar een ander 'oudje' bij Chelsea, komt sinds de komst van Lampard minder vaak in actie voor Chelsea. Waar hij in eerdere seizoenen bijna alle competitiewedstrijden meedeed, was deze wedstrijd pas zijn 9e van het seizoen.

VAR, wat doe je?
Vlak na die goal had Tottenham nog geluk dat ze niet met 10 man verder moesten. Een gemene trap van Giovani Lo Celso op het been van Cesar Azpilicueta werd wonder boven wonder niet bestraft door de VAR.


Ook met z'n 11'en leek Tottenham niet meer bij machte om nog iets in de melk te brokkelen. Toch maakte Eric Lamela het in de slotfase nog spannend door in de 88e minuut binnen te prikken 2-1. Verder dan een aansluitingstreffer kwamen de Spurs uiteindelijk niet.

Chelsea doet met deze overwinning goede zaken als nummer 4 in de competitie. Het gat met nummer 5 Tottenham is nu uitgebreid naar 4 punten.