Oudste profvoetballer ter wereld (51) verlengt contract: ‘Ik wil geen seconde verspillen’

11 januari 2019

Getty

Hij begon zijn voetballoopbaan in 1986, maar een teken van ermee ophouden vertoont Kazuyoshi Miura niet. De 51-jarige veteraan uit Japan heeft zijn contract met Yokohama FC juist verlengd!


Miura speelde 89 keer voor Japan. Zijn laatste interland werkte hij 19 jaar geleden af. Door zijn contractverlenging is hij minimaal tot zijn 52ste actief op het hoogste - weliswaar 2e - niveau van Japan.

Alles geven
"Ik verspil geen minuutje tijd. Zelfs geen seconde", zei Miura tegen de media. "Voetbal en ik gaan nog steeds hand in hand. Ik zal elke wedstrijd en training met maximale kracht en power afwerken."

Ter vergelijking: Miura is even oud als de Italiaanse oud-topspits Roberto Baggio. Die laatste stopte in 2004 met voetballen. Eerder stootte Miura de Brit Sir Stanley Matthews van de troon als oudste speler ooit die een doelpunt wist te maken.

Miura's piek was in 1994. Hij scoorde maar liefst 100 (!) doelpunten in de competitie namens Verdy Kawasaki. Het mooiste aan de speler is dat hij zijn loopbaan in Brazilië begon om zijn voetbaldroom na te jagen. Hij maakte zijn debuut in '86, 32 jaar geleden toen hij 19 was.

Levende legende
In 1993 werd hij als 1e Japanse voetballer Aziatisch speler van het Jaar. Voor Japan debuteerde hij in 1990 en schoot zijn land eigen handig naar het WK 1998 in Frankrijk. Hij werd daarvoor buiten de selectie gelaten en stopte meteen met interlandvoetbal, na 89 potjes en 55 goals. Ook werd hij in 1999 nog kampioen met het Kroatische Dinamo Zagreb.

Voor Yokohama speelt Miura sinds 2005. Voor die club heeft ie inmiddels meer dan 250 potjes gespeeld. Wat een baas!