Ouwe held Aduriz smijt dapper Hertha BSC uit de Europa League

Martijn Baars • 22:04, 23-11-2017 / Laatste Update: 17:37, 08-01-2024

Het is Hertha BSC niet gelukt de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Athletic de Bilbao was met 3-2 te sterk, waardoor de ploeg een vervolg in het toernooi kan vergeten.

Hertha deed alles wat het moest doen in Spanje, namelijk op voorsprong komen. Halverwege de eerste helft zette Mathew Leckie de Duitsers op 0-1. Nog voor rust maakte oude rot Aritz Aduriz de gelijkmaker uit een strafschop.

Oude rot Aduriz weer belangrijk

Maar ook daarna lieten de Duitsers het er niet bij zitten. Via spits Davie Selke kwam Hertha weer op voorsprong. Dat was een minuut na de 1-1 van Aduriz.

Na rust ging het echter alsnog mis voor Hertha. Via nog een penalty van Aduriz en een goal van Iñaki Williams in de 82e minuut werd het alsnog 3-2.